Virtual Reality-tråden

3 juli 2013
284
38
73
Ber om ursäkt för frånvaro. jag har varit ganska sjuk sista tiden men är nu åter på banan och äntligen fixat ordning det mesta i VR-rummet! Jag har testat lite trådlöst sista dagarna och jag måste säga att det är jävligt coolt, två gånger har jag tappat uppkopplingen i ett par sekunder. Dock beror det troligtvis på att den trådlösa sändaren just nu hänger i midjehöjd, den ska sättas i takhöjd under veckan. Det borde fixa de få problem jag har haft.
Batteritid på 2.5 timme ungefär, sen byter man batteri på några sekunder. Jag har två vanliga batterier och det räcker gott och väl men jag fick även med ett icke officielt batteripack som klarar längre men finns inte mycket användning av det egentligen och därför ligger det oanvänt. Jag spelar sällan över 2.5 timme utan att dricka lite vatten eller någon annan kort paus, då kan man lika gärna byta batteriet och sätta det använda på laddning.
Att spela intensiva spel i VR utan sladd är fantastiskt roligt! Jag har testat lite olika spel men jag måste säga att spel som Pavlov och Blade & Sorcery gör sig riktigt bra trådlöst. Friheten att svinga svärd runt sig helt utan sladd är fantastiskt.
Snart släpps även de nya kontrollerna och det nya headsetet vilket ska bli väldigt spännande att se hur det går. Kontrollerna skickar de snällt nog gratis till mig lite innan officiella släppet så jag skriver här när jag fått dem! Det nya headsetet tror jag inte att jag får den här gången tyvärr men tror också att det hade varit svårt att gå tillbaka till sladd när man vant sig vid trådlöst. Självklart ska dock det nya headsetet testas så fort jag får möjlighet.

Om någon vill spela något VR-spel tillsammans någon dag så bara skrik till. Jag heter [R]Astorika på vanliga steam och mitt VR-konto heter AstorikaVR.
 
  • Like
Reactions: Molin and Metaz
24 augusti 2011
9.108
996
243
Längesedan jag lirade VR.. blir nog att vänta tills nästa inköp tills jag fått större yta att använda.
Det är väl det stora problemet med VR, ytan man behöver för att få den optimala upplevelsen. Men jag kan verkligen tänka mig att trådlöst hjälper upplevelsen.
 
3 juli 2013
284
38
73
Ja ytan är ju nästan alltid problemet med VR tyvärr, jag har ju det väldigt bra som har ett helt rum över för bara VR. I gamla lägenheten hade jag samma problem, var ett projekt varje gång jag skulle spela för jag behövde flytta möbler och då blir det lätt att man inte spelar så mycket. Nu kan jag bara starta datorn så är det up and running vilket också gör att jag kommer spela mer framöver. Jag tror att både trådlöst och de nya kontroller för index kommer göra väldigt mycket för upplevelsen i många spel, speciellt spel som Boneworks som utvecklas speciellt för index-kontrollerna.
 
  • Like
Reactions: Molin
24 augusti 2011
9.108
996
243
Ja, det är precis som du säger. Det blir nästa lite av ett projekt varje gång man ska lira VR. Speciellt med HTC Vive där största upplevelsen utgörs av att man har mycket yta.
 
3 juli 2013
284
38
73
Jag har precis kört tre timmar Pavlov och fy fan vad gött det är med trådlöst headset! Jag körde först vanliga search and destroy (plantera bomben precis som i CS) och sen körde jag nästan två timmar med TTT, första gången jag testar det game modet. Fy fan vad roligt game mode när man hittar lite trevligt folk att spela med!
 

Om Ruthless

Ruthless är en spelgemenskap där vi helt enkelt spelar spel tillsammans. Vi är uppdelade i olika spelsektioner som du hittar under fliken Våra spel, vi har även en allmän sektion för diverse spel som inte kräver någon speciell struktur. Vårt huvudfokus är att vara en plattform för svensktalande spelare där man kan hitta nya vänner att spela med. Utöver vår online-verksamhet så försöker vi även att träffas ett par gånger per år.

Forum statistics

Threads
20.059
Inlägg
160.225
Medlemmar
8.539
Senaste medlem
Bellfrost

Online statistics

Medlemmar online
0
Besökare online
45
Totalt antal besökare
45